Academie

Wat is een iframe?

Meestal gebruikt als laatste reddingsboei maar ze zijn nog steeds niet weg te denken: iframes. Een iframe is html code waarmee je een andere webpagina kan integreren in je eigen website.

Wat is MACH?

Technologie stacks komen er alle dagen bij. Naar deze werd mij onlangs gevraagd en ik moest zelf even onderzoek verrichten.

Wat zijn cookies?

Bij het bezoek aan een website worden dikwijls kleine bestanden, cookies, op de harde schijf van de bezoeker geplaatst. Die kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

Wat is (was) Flash?

Flash de eens zo populaire ontwikkeltool heeft er definitief het bijltje bij neergelegd. Adobe zal ook de Flash Player niet langer ondersteunen.

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign is de techniek waarbij de vormgeving en structuur van de website zich aanpassen aan het toestel waarmee je de website bezoekt.

Wat is een headless CMS?

De term headless CMS duikt steeds meer op. Bij headless CMS wordt het content management systeem gebruikt voor zijn kerntaak: het gestructureerd opslaan van gegevens.

Drupal 7/8 end of life

Versie 7 van Drupal was misschien wel de eerste echt volwassen versie van het populaire content management systeem. Elke versie kent echter zijn “end-of-life”.

Wat is Google Search console?

Google Search console stond vroeger ook wel bekend als Webmastertools en dat omschrijft ook een beetje de functie. In de console zitten een aantal handige functies.

HTTP of HTTPS?

Je website is bereikbaar onder http://www.mijnsite.com en niet onder https://www.mijnsite.com? Dan is het tijd voor actie. Ik leg alvast het verschil kort uit.

Wat is SEO?

Terwijl je op zoek gaat naar een nieuwe website heb je vast wel eens gehoord van SEO. Ik zet je hier alvast op weg.

WordPress automatische updates

WordPress kent sinds versie 5.5 de mogelijkheid om updates van themes en plugins automatisch te laten verlopen zonder dat daarvoor een extra plugin nodig is.