Zelf je content beheren. Teksten schrijven, aanvullen, corrigeren en die geschikte foto toevoegen. Dan is een content management onontbeerlijk, we schetsen hieronder enkele mogelijkheden maar hebben ook ervaring met configuratie en beheer van andere systemen.
Om je hoofd er bij te verliezen. De keuze voor een content management systemem wordt er niet makkelijker op. Contentful, StoryBlok, Dato CMS, Strapi … een kleine greep uit het aanbod. Online in de cloud of zelf te installeren/configureren. Klaar om via API uw applicatie te voorzien van data.
We gebruiken zelf vooral WordPress als basis voor een headless benadering maar ook andere klassieke systemen als Drupal, Sitecore en Kentico kunnen hiervoor gebruikt worden. Het is dus perfect mogelijk je oude CMS te behouden als je headless wil gaan.
Voor de meeste van onze websites kiezen we voor WordPress als content management systeem. Sinds jaar en dag zowat het meest gebruikte CMS was het toch even wachten op de meest recente ontwikkelingen om het ook potentieel volwaardig te noemen.
Sinds kort gebruiken we het ook als headless CMS (zie hieronder)
Geen CMS op zich maar een krachtige e-commerce shopping cart uitbreiding voor WordPress. Producten aanmaken, producteigenschappen toevoegen, bestellingen beheren en talrijke betaalsystemen installeren. Woocommerce heeft zijn kracht reeds lang bewezen.
Belgiƫ heeft veel meer te bieden dan bier, wafels en chocolade. Wat begon als een bulletin board systeem ontwikkeld door Dries Buytaert groeide uit tot een zeer robuust content management systeem dat veel meer dan WordPress de basis ging vormen voor grote projecten.
Uitbreidbaarheid, security en clean code zijn kernbegrippen voor Drupal. Vooral voor veel grote ondernemingen en overheden viel de keuze op Drupal.