HTTP of HTTPS?

Je website is bereikbaar onder http://www.mijnsite.com en niet onder https://www.mijnsite.com? Dan is het tijd voor actie. Ik leg alvast het verschil kort uit.

HTTP is het protocol waarmee je browser communiceert over het internet met externe servers maar ook binnen je eigen intranet bijvoorbeeld. Via deze communicatielijn vraagt je browser (ook wel client genoemd) alle benodigde info op als je naar een bepaalde url surft. De webserver stuurt in antwoord de teksten, images en content van een bepaalde webpagina terug naar jou.

HTTPS is de beter beveiligde versie van HTTP. Kan je je site bereiken onder http://wwww.mijnsite.com? Dan zorg je er maar beter voor dat je overschakelt naar HTTPS. Dit voorziet een beveiligingscertificatie (bvb SSL of TLS) waardoor de communicatie tussen jou als gebruiker en de bezochte website op slot gaat.

HTTP of HTTPS?
Naast de adres balk in je browser (hier Chrome) is een slot icoon te zien dat gesloten moet zijn.

Zeker voor webshops is HTTPS een must. Is je website/shop onder beide protocollen te bereiken zorg dan dat de http omgeleid wordt naar https.

Nog een reden nodig? Het is ook zo dat HTTPS sites beter scoren in Google. Google maakt van HTTPS gebruik een vereiste. Zij willen immers je website niet gaan aanprijzen als je je beveiliging niet op orde hebt.

Opmerkingen? Vragen over HTTP of HTTPS? Contacteer ons!